Tasmānijas velna fakti un darblapas

The Tasmānijas velns ir marsupial, kas ir saistīts ar koalas un ķenguri . Šis zīdītājs ir sastopams tikai salas štatā Tasmānija , daļa no Austrālija , tāpēc tā nosaukums.

Skatiet tālāk esošo faktu failu, lai iegūtu papildinformāciju par Tasmānijas velnu, vai arī varat lejupielādēt mūsu 25 lappušu Tasmānijas velna darblapu pakotni, lai to izmantotu klasē vai mājas vidē.

Galvenie fakti un informācija

APRAKSTS

  • Tas ir melnā krāsā, un tas ir maza izmēra suns .
  • Tam ir liela galva, kakls un žokļi, kas ir labi piemēroti kaulu saspiešanai.
  • Tā mute spēj plaši atvērties, un, lai gan tas var šķist draudīgs, tas, visticamāk, pauž bailes un nenoteiktību, nevis agresiju.
  • Viņiem ir drukns ķermenis un lielas galvas, tāpēc viņu kustības izskatās neveiklas.
  • Stresa situācijās tas rada nepatīkamu kārtību.
  • Tasmānijas velns izmanto niknus ņurdēšanu un skaļus kliedzieni, lai noteiktu dominējošo stāvokli barošanas laikā ap kautķermeni.
  • Pirms cīņas ar citiem velniem viņi izdvesa spēcīgu šķaudīšanu. Šī ir daļa no rituāla, lai mazinātu reālu cīņu, kas var izraisīt nopietnus ievainojumus. Pēc tam, kad viņi saskaras viens ar otru, viņu ausis kļūst sarkanas, un viens vai abi dzīvnieki parasti atkāpjas.

DZĪVOTNE UN DIĒTA

  • Tasmānijas velna dzīvotne ietver mežus, piekrastes krūmājus, eikaliptu mežus un lauksaimniecības teritorijas.
  • Viņi atrod patvērumu mazās tumšās vietās, piemēram, akmeņos, alas , krūmi, vecas vombatu alas un dobi baļķi.
  • Savvaļā viņi uztur mājas diapazonus, un tie atšķiras atkarībā no pārtikas pieejamības.
  • Lai atrastu pārtiku, Tasmānijas velni katru nakti veic lielus attālumus. Viņi katru dienu veic pat 10 jūdzes (16 kilometrus). Viņi izmanto savu aso dzirdi un ožu, lai atrastu laupījumu vai bojāeju.
  • Tā kā Tasmānijā tie ir populārākie plēsēji, tie būtībā ēd kārķus un iznīcina visu, kas nonāk ceļā. Viņi arī medī dzīvu laupījumu, piemēram, putnus un mazus zīdītājus. Viņiem ir plosoši, cirpoši zobi un spēcīgi žokļi, kas ļauj apēst lielāko daļu liemeņa, ieskaitot kaulus.
  • Tie ir vientuļi dzīvnieki, taču bieži vien pulcējas kopā, lai barotu ar līķiem. Tie ir aizu barotāji, un tie vienlaikus patērē lielu daudzumu pārtikas. Tā kā viņi ir arī atkritumu tīrītāji, viņi veicina savu dzīvotni, ēdot to, ko atrod (pat vecas un sapuvušas lietas).

ĢIMENES DZĪVE

  • Tasmānijas velnu mazuļus sauc par impiem. Viņi piedzimst sārti un bez apmatojuma, un viņi paliek mātes maisiņā līdz četriem mēnešiem. Vienā metienā var piedzimt aptuveni 50 impērijas.
  • Impulsiem ir jāveic īss aptuveni 3 collu (7,6 centimetru) attālums no mātes dzemdību kanāla līdz mātes uz aizmuguri vērstam somiņam. Viņi izmanto savus labi attīstītos nagus, lai sacenstos un piestiprinātos vienam no četriem pieejamajiem knupiem. Izdzīvot un augt būs tikai tiem četriem zīlītēm, kas spēj piestiprināties pie pupiem. Impulss cieši satver knupi līdz aptuveni 100 dienu vecumam. Viņi turas un bieži vien tiek vilkti zem mātes, kad viņa ceļo.
  • Izkāpuši no mātes somiņas, impērijas uzbrauc mātei uz muguras. Viņi bieži paliek bedrē, kamēr viņu māte dodas medīt. Kad impones ir aptuveni sešus mēnešus vecas, tās tiek atšķirtas. Apmēram deviņu mēnešu vecumā viņi kļūst neatkarīgi.
  • Jaunie Tasmānijas velni ir fiziski veiklāki nekā pieaugušie, un viņi pat var kāpt kokos. Ja viņi spēj izdzīvot savu pirmo dzīves gadu, velna dzīves ilgums savvaļā ilgst apmēram septiņus līdz astoņus gadus.

SAGLABĀŠANA

  • Tasmānijas velni savulaik tika atrasti visā Austrālijā. Tomēr viņi lēnām zaudēja vietu dingo priekšā.
  • Eiropas kolonisti Tasmānijā ieradās 18. gadsimta beigās. Viņi uzskatīja Tasmānijas velnus un citu dzīvnieku, Tasmānijas tīģeri, par kaitēkļiem un traucējumiem, jo ​​šie dzīvnieki medīja kolonistu mājlopus (vistas un aitas).
  • Balvas tika liktas uz velniem un tīģeri 1830. gados, līdz gadsimta beigām tie tuvojās izmiršanai. Faktiski Tasmānijas tīģeris tika uzskatīts par izmirušu 1936. gadā. Velni ieguva aizsardzību 1941. gadā, kas ļāva populācijai pakāpeniski palielināties.
  • Velnu skaits pieaug katru vasaru, kad mazuļi pamet māti, lai dzīvotu paši. Tikai aptuveni 40% impu izdzīvo pirmos mēnešus, jo pastāv liela konkurence par pārtiku. Iedzīvotāju skaita straujš pieaugums notiek tikai reizi gadā. Tagad lauksaimnieki patiešām novērtē Tasmānijas velnus, jo tie palīdz samazināt grauzēju populāciju, kas patērē viņu ražu.
  • Mājas suņu uzbrukumi un lapsas darbojas kā draudi Tasmānijas velniem. Citi draudi ietver automašīnu triecienu, slimības vai dzīvotņu zaudēšanu. Tasmānijas ķīļastes ērglis ir lielākais velna plēsējs ekosistēma . Viņi sacenšas par pārtiku ar citiem slazdiem.
  • Jauns izaicinājums, ar ko šie organismi saskaras, ir slimības. Ir reti sastopams lipīgs vēzis, kas sastopams velniem, ko sauc par velna sejas audzēju. Šī slimība tika atklāta 1996. gadā, un tā tiek pārnesta no viena dzīvnieka uz otru, kožot. Košana ir izplatīta uzvedība starp viņiem barošanās un pārošanās laikā. Slimība nogalina inficētu velnu 6 līdz 12 mēnešu laikā, un nav zināmas zāles vai vakcīnas.
  • Neskatoties uz sākotnēji slikto reputāciju, ir skaidrs, ka Tasmānijas velns ir atstājis savu zīmi salā. Tas pat tika izvēlēts par Tasmānijas nacionālo parku un savvaļas dzīvnieku dienesta simbolu.

Tasmānijas velna darblapas

Šis ir fantastisks komplekts, kurā ir iekļauts viss, kas jums jāzina par Tasmānijas velnu 25 padziļinātās lappusēs. Šie ir lietošanai gatavas Tasmānijas velna darblapas, kas ir lieliski piemērotas, lai mācītu studentus par Tasmānijas velnu, kas ir ar koalām un ķenguriem radniecīgs zaķveidīgais dzīvnieks. Šis zīdītājs ir sastopams tikai Tasmānijas salu štatā, kas ir daļa no Austrālijas, tāpēc arī tā nosaukums.



Pilns iekļauto darblapu saraksts

  • Tasmānijas velna fakti
  • CreARTure
  • Viena Liela Ģimene
  • Ceļvedi
  • Ir Barošanas laiks
  • Baby Imps
  • Habitat Art
  • Ēdienu trakums
  • Apdraudēta suga
  • Savvaļā
  • Izpildi savu daļu

Saite/citēt šo lapu

Ja atsaucat uz kādu šīs lapas saturu savā vietnē, lūdzu, izmantojiet tālāk norādīto kodu, lai norādītu šo lapu kā sākotnējo avotu.

Tasmānijas velna fakti un darblapas: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 2021. gada 15. janvāris

Saite parādīsies kā Tasmānijas velna fakti un darblapas: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 2021. gada 15. janvāris

Izmantojiet ar jebkuru mācību programmu

Šīs darblapas ir īpaši izstrādātas lietošanai ar jebkuru starptautisku mācību programmu. Varat izmantot šīs darblapas tādas, kādas tās ir, vai rediģēt tās, izmantojot pakalpojumu Google prezentācijas, lai tās atbilstu jūsu skolēnu prasmju līmeņiem un mācību programmas standartiem.